Uw winkelwagen is leeg!

Orioles, Ravens Groundskeepers uitgedaagd door klimaatveranderin

30-10-2019 0
Tijdens het honkbalseizoen is de weerradar de vaste metgezel van Nicole Sherry. Het is het laatste wat de balhoofd van Baltimore Orioles voor het slapen gaan controleert. Als ze wakker wordt, beoordeelt ze het om er zeker van te zijn dat er 's nachts niets drastisch is veranderd.
 
"Ik heb een plan A, B, C, D, E, F, weet je?" Zei Sherry. "We zijn altijd bereid om aan te passen en klaar om aan te passen op een moment van kennisgeving."
 
Die plannen zijn niet alleen voor de volgende game. Ze zijn voor de komende jaren.
 
Aangezien extreem weer in Baltimore steeds meer uitdagingen met zich meebrengt, kijken de tuiniers in de stad vooruit naar manieren om de klimaatverandering aan te pakken, zij het via warmtetolerante grassen of geavanceerde afvoersystemen.
 
In 2018 zag Baltimore 72 centimeter neerslag, het meest ooit geregistreerd - "Het was verschrikkelijk," herinnerde Sherry zich. Dit jaar bereikte de temperatuur in de stad gedurende 11 opeenvolgende dagen 90 graden en er waren weken zonder regen.
 
Al die tijd zijn de gemiddelde temperaturen in de stad de afgelopen eeuw gestegen, met een stijging van 3,5 graden sinds 1895, volgens een CNS-analyse van gegevens van de nationale centra voor milieu-informatie.
 
"Er is een groot verschil", zei Sherry. "Als het nu 115 op het veld zal zijn, terwijl 10 jaar geleden de heetste die we hadden 100 graden was, dan begin ik zeker met het plannen van de toekomst."
 
Onregelmatig weer is een probleem gebleken voor de Baltimore Ravens en hun terreinwachter Don Follett - van het krijgen van voldoende arbeiders om regenachtige dagen te bestrijden tot het vervangen van versleten apparatuur.
 
En dan is er het gras. Een van de grootste zorgen voor tuiniers is hoe het gras gezond te houden - vooral in Baltimore.
 
Murray Cook - president van de sportgrasafdeling van BrightView, de officiële veld- en stadionadviseur van MLB - zei dat wonen in de Mid-Atlantische Oceaan een groot aantal complicaties met zich meebrengt voor elke terreinwachter.
 
“Het is waarschijnlijk het moeilijkste gebied om gras te groeien in deze gebieden, omdat je te maken hebt met een echt koude winter. (en) een super hete zomer, 'zei hij.
 
Baltimore groundkeepers hebben verschillende benaderingen om dat moeilijke klimaat te bestrijden.
 
In het M&T Bank Stadium gebruiken de Baltimore Ravens Bermudagrass, dat vriendelijk is voor de hitte, maar waarvoor doorzaaiing met raaigras nodig is om zijn kleur in de koudere maanden te behouden.
 
Slechts een paar straten verderop in Oriole Park op Camden Yards, gebruiken ze Kentucky Bluegrass, een van de beste soorten om zowel hitte als koude te overleven, maar gras waarvan Sherry zei dat ze "baby" nodig heeft om de heetste maanden te doorstaan.
 
Dan zijn er de frequente regenbuien, die uitstel, zeiltrekkingen en andere complicaties kunnen betekenen, vooral voor honkbalteams met all-dirt infields. Er zijn ook verwondingsrisico's rond plassen en gladde bases.
 
Volgens gegevens van de Major League Baseball bereikte het uitstel van het weer in het hele land in 2018 bijna 30 jaar, met 54 wedstrijden beïnvloed door het weer. Dit seizoen eindigde met minder vertragingen.
 
De Orioles werden getest in augustus, toen 5 inch regen het stadion binnen een uur overspoelde. Sherry zei dat de bemanning stilstaand water in het outfield opruimde en het team 30 minuten later speelde. Maar zelfs met een geavanceerd drainagesysteem, kunnen het gras en drainagesysteem onder de grasmat slechts een beperkte hoeveelheid water absorberen in een korte periode. Soms is het nog steeds een wachtspel.
 
Bij Camden Yards kan het afvoersysteem ongeveer 16 centimeter per uur opruimen. Het systeem van M&T Bank Stadium kan waarschijnlijk ongeveer 15 centimeter aan, ongeveer 6 centimeter minder dan het zou kunnen verwerken nadat het in eerste instantie was geïnstalleerd, omdat de tijd zijn capaciteit verslijt.
 
Tijdens regenachtige periodes zei Follett dat hij meer arbeiders moest binnenhalen om een ​​zwaarder zeil te kunnen hanteren.
 
“Je hebt budget voor het worstcasescenario. Je hebt budget voor extra mankracht om de grasmat aan en uit te zetten, 'zei Follett.
 
Hij zei dat er 10 tot 15 mannen nodig zijn om de bedekking uit te rollen en 20 om het te verwijderen nadat de regenval het weegt. Sherry rust haar team uit met ongeveer 26 mensen om het zeil te verwerken - regen of geen regen.
 
"In een cyclus van vijf of acht jaar moet je een nieuw regenzeil kopen," zei Follett. "Het raakt versleten omdat het zo veel gebruikt wordt. In het verleden konden we 15, 20 jaar gaan voordat we zelfs aan een nieuw regenzeil moesten denken. Nu moeten we in de komende paar jaar misschien een nieuw regenzeil krijgen, omdat we het zoveel uitbrengen. "
 
Sherry en Follett zeggen dat het weer hun werk zeker moeilijker maakt. Ze doen er alles aan om zich voor te bereiden, maar zeggen dat er een punt is waarop ze geen controle hebben.
 
"Het is een echt kieskeurig evenwicht," zei Sherry, "en het is stressvol. En je kunt gewoon doen wat je kunt. Maar uiteindelijk wint Moeder Natuur soms. '